FORUMUL ANUAL FOOD AID AND SOCIAL INCLUSION 2022 – VIZITE LA BENEFICIARI

Oamenii la care ajunge hrana pe care noi o recuperăm de la distrugere și organizațiile caritabile care îi au în grijă sunt inima misiunii noastre, iar singrul criteriu pe care îl luăm în considerare este umanitatea și nevoia lor.
Și nimic nu ne reamintește mai bine că ceea ce facem are o valoare inestimabilă pentru cei în nevoie, decât întâlnirea cu poveștile lor de viață, cu privirea tristă, dar atât de demnă din ochii mamelor, bunicilor, copiilor nevoiți să-și abandoneze casa, munca, școala, pe cei dragi, țara și să aleagă un drum atât de necunoscut, dar un pic mai sigur pentru viețile lor.
Vizita colegilor noștri de la European Food Banks Federation – FEBA și de la alte Bănci europene a continuat cu întâlnirea cu o parte dintre aceste chipuri concrete care au nevoie de sprijinul nostru, au nevoie de hrană, de o privire care să le dea speranță și să le arate că nu sunt singuri.
? Ne-am suflecat mânecile și cu bucurie am dat o mână de ajutor colegilor noștri de la Asociaţia Caritas Bucureşti și de la AIDRom să dăruiască hrană primită de la donatorii noștri. O experiență de umanitate care ne amintește că hrana nu trebuie să lipsească nimănui, că ea este înainte de toate o ocazie de raport uman și de împărtășire a nevoilor.
Mulțumim colegilor noștri de la organizațiile partenere, de la Băncile din Europa și de la Băncile regionale din țară și tuturor donatorilor noștri de alimente pentru tot ce reușim să facem împreună pentru cei vulnerabili.
O mare recunoștință pentru prietenii noștri de la Τράπεζα Τροφίμων și donatorilor lor pentru fidelitatea cu care ne-au ajutat în acest an să putem ajuta mai bine. Nu mai puțin de 20 de transporturi cu alimente de bază și produse de igienă au ajuns prin cele 110 organizații partenere la peste 10.500 persoanele refugiate ajutate constant.