IMPLICĂ-TE

Alătură-te misiunii noastre! Descoperă cum te poți implica în reducerea risipei alimentare și diminuarea sărăciei!

MĂ IMPLIC PERSONAL

Fiecare om în parte merită să aibă liniștea hranei de care are atâta nevoie. În România, mii de copiii trăiesc în risc de sărăcie și malnutriție, iar sute de familii din mediul rural nu-și pot asigura masa zilnică.

Șansa îmbunătățirii acestor statistici suntem noi: contribuția fiecăruia se transformă în porții de hrană; în kilograme de alimente salvate de la distrugere; în momente de liniște pentru multe familii aflate în situații grele.

Împreună putem aduce o schimbare!

Direcționează 3,5% din impozitul pe venit

Oferim hrană celor peste 148.900 de persoane în dificultate din România. Cu o singură semnătură putem salva de la distrugere și dona organizațiilor partenere 17 kg de alimente care se transformă în 34 de porții de hrană pentru un copil dintr-o familie săracă sau unul care se află într-o casă de tip familial, pentru un batrân dintr-un cămin sau pentru unul rămas fără sprijinul familiei, pentru o mamă singură sau pentru una cu mulți copii, pentru un copil cu dizabilități sau pentru unul din centre de zi.

Binele poate să nu coste, iar valoarea gestului tău este neprețuită!

Descarcă formularul 230

Donează online lunar pentru un sprijin constant sau fă o donație punctuală

Online cu card bancar prin EuPlatesc (Visa/Maestro/Mastercard)

Ce înseamnă donația ta?

In cazul optiunii de plata ” Online prin card bancar “ veti fi redirectionat catre pagina securizata a procesatorului de plati unde veti completa un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra.

 – Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro) se efectuaeaza prin intermediul sistemului “3-D Secure” dezvoltat de organizatiile de carduri Visa/MasterCard si care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca al celor realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant.

 – “3-D Secure” asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului virtual.

Important de stiut! – Pentru platile prin card bancar nu este perceput nici un comision de la detinatorul de card!

Fă o donație prin transfer bancar

Asociatia "Banca pentru Alimente București"

Cod de înregistrare fiscală 36629215

LEI: RO41BRDE441SV84453814410

Fii voluntar

Dacă ai visat întotdeauna o lume fără sărăcie și vrei să contribui în mod activ la reducerea risipei alimentare, te așteptăm cu entuziasm în echipa noastră de voluntari. Descoperă o comunitate centrată pe valori puternice, determiatăe și dornică de schimbare în bine!

Completează formularul de înscriere și spune da unei călătorii de voluntariat inedită.

Completează online formularul de voluntariat

IMPLICĂ COMPANIA

Dă gust de responsabilitate companiei tale și fii partenerul nostru în călătoria împotriva sărăciei și risipei alimentare.

Află cum poți genera împreună cu noi multiple beneficii sociale, economice, educaționale și de mediu în comunitatea în care trăiești, folosind metoda care se potrivește cel mai bine companiei tale. Ajutorul tău este o contribuție semnificativă în misiunea noastră.

Donează alimente

A dona surplus de hrană înseamnă să oferi o nouă valoare alimentelor. Dar, mai mult de atât, înseamnă să investești în oameni.

Poți face acest lucru prin două căi:

♥  Ultilizând beneficiile legii sponsorizării – încheie un contract de sponsorizare, iar valoarea bunurilor sponsorizate reduce impozitul pe profit sau pe venit datorat, cu valoarea bunurilor donate (exclusiv TVA)

♥  Utilizând beneficiile legii risipei alimentare

Află mai mult

În baza Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare și a Codului Fiscal, conform art. 2, alin. 2 pct. c – măsuri privind transferul alimentelor prin donare, pentru consumul uman, dar aflate aproape de expirarea datei durabilităţii minimale, către operatorii receptori, care desfăşoară activităţi înregistrate/autorizate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, cu asumarea responsabilităţii privind îndeplinirea prevederilor legislaţiei în domeniul siguranţei alimentelor; produsele pot face obiectul transferului oricând în ultimele 10 zile de valabilitate până la atingerea datei durabilităţii minimale.

 

– Conf. alin 6 si 7: este interzisă donarea către consumatorul final şi către operatorul receptor a următoarelor alimente perisabile: sucuri de legume şi fructe nepasteurizate, legume şi fructe pretăiate, seminţe germinate. Este interzisă donarea către consumatorul final a următoarelor alimente perisabile microbiologic de origine animală, respectiv carnea şi organele proaspete provenite de la bovine, porcine, caprine, ovine, cabaline, păsări de curte, vânat sălbatic sau de crescătorie, carnea tocată, carnea preparată, laptele crud şi produsele din lapte crud, peştele şi produsele din pescuit proaspete, ouăle şi produsele din ouă crude.

 

*Toate cele nouă Bănci Regionale pentru Alimente sunt înregistrare ca operator – receptor pe site-ul MADR.

 

Pașii pe care e nevoie să-i urmezi:
• Pregătește planul anual al companiei tale de diminuare a risipei alimentare și fă-l public pe site-ul propriu
• Semnează contractul cadru de donație alimentară cu Banca pentru Alimente din regiunea ta
• Donează constant alimente cu durabilitate minimală de maxim 10 zile.
• Până la data de 31 martie trimite către MADR raportul aferent anului precedent. Raportul se realizează conform modelului din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare, din 30.01.2019
• Utilizează beneficiile oferite de lege și dedu TVA-ul pentru produsele donate.

DIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT SAU PE VENIT

Statisticile confirmă faptul că în România se aruncă aproximativ 6000 de tone de alimente zilnic, în timp ce 60% dintre familiile din mediul rural nu-și pot asigura hrana zilnică. Ajută-ne să schimbăm în bine această realitate! Sponsorizarea ta se transformă în sprijin concret pentru construirea unei lumi fără risipă alimentară, fără foamete.

Află mai mult

Poți susține fără niciun cost pentru companie activitatea Băncilor sau a Federației cu 20% din impozitul pe profit sau venit datorat statului. Legea sponsorizării îți dă dreptul să alegi ce să faci cu o parte din taxele care sunt colectate de către stat. Poți direcționa trimestrial (dacă ești microîntreprindere) sau orcând pe durata anului, dar nu mai târziu de 31.12.2022 dacă ești companie.

Astfel, Legea sponsorizării 32/1994 și Codul fiscal cu modificările și completările ulterioare, permit societăților comerciale plătitoare de impozit pe profit sau pe venit să ofere sponsorizări entităților fără scop lucrativ pentru susținerea activităților desfășurate și să beneficieze de facilități fiscale, în condițiile prevăzute de lege. Cheltuiala cu sponsorizarea reduce impozitul pe profit de plată cu suma integrală a sponsorizării oferite, cu conditia respectării următoarele limite:

♥  20% din impozitul pe profit

♥  0,75% din cifra de afaceri

Condiția pe care beneficiarul sponsorizării trebuie să o îndeplinească este ca acesta să figureze la data încheierii contractului de sponsorizare în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale (Registru disponibil online pe site-ul ANAF), condiție pe care Federația Băncilor pentru Alimente din România – FBAR, precum și toate cele nouă Bănci Regionale o îndeplinesc.

Care sunt pașii sponsorizării:

♥  Calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe venit/profit al companiei, în limita a 0,75% din cifra de afaceri

♥  Descarcă și completează Contractul de Sponsorizare– în 2 exemplare și trimite-l la adresa: office@bucuresti.bancapentrualimente.ro

♥  Efectuează plata prin transfer bancar sau online

Completează la sfârșitul anului fiscal Declarația informativă nr 107 privind beneficiarii sponsorizării.

Voluntariat corporativ

Oferă-le angajaților tăi posibilitatea de a experimenta beneficiile și bucuria voluntariatului în cadrul Băncii pentru Alimente. Implicarea fiecăruia, prin timp, energie și pasiune, înseamnă a fi parte reală în schimbarea hartei risipei alimentare și a susține în mod concret comunitatea vulnerabilă.

Scrie-ne pe adresa contact@bancapentrualimente.ro