CINE SUNTEM

POVESTEA NOASTRĂ

Anul 2016 marchează începutul călătoriei noastre împotriva sărăciei și risipei alimentare, prin înființarea primei Bănci pentru Alimente din România în București. Din acest punct, an de an, Banca pentru Alimente București reușește să ofere, alături de parteneri și organizațiile partenere, sprijin alimentar pentru sute de persoane aflate în situații vulnerabile.

În anul 2019, devenim membru afiliat al Federației Europene a Băncilor pentru Alimente — FEBA, prin Banca pentru Alimente din București. Schimbarea în bine este recunoscută prin diverse premii, iar exemplul activității din București devine o adevărată sursă de inspirație pentru apariția următoarelor Bănci Regionale în mai multe județe din România.

Banca pentru Alimente București colectează și redistribuie surplusul de alimente către organizații care desfășoară programe sociale în Municipiul București și județele Ilfov, Dâmbovița, Ialomița, Giurgiu, Călărași, Argeș, Prahova, Buzău și Teleorman.

VIZIUNEA NOASTRĂ

Ne dorim să nu mai existe hrană risipită în timp ce unii oameni nu își pot permite o masă caldă pe zi. De aceea, am construit în România o rețea de Bănci pentru Alimente, după toate standardele Federației Europene a Băncilor Alimentare. Obiectivul asumat al Băncilor este acela de a reda o nouă valoare hranei: alimentele și produsele nealimentare considerate surplusuri nu vor ajunge astfel în stadiul de pierdere sau risipă, ci vor fi donate persoanelor aflate în dificultate, care nu au putere de cumpărare.

MISIUNEA NOASTRĂ

Zilnic luptăm pentru a reduce sărăcia și foametea din rândul categoriilor defavorizate, diminuând risipa alimentară și oferind hranei o nouă valoare.

Credem că nimănui nu trebuie să-i fie foame, iar a oferi hrană este forma de ajutor cea mai concretă și imediată pentru a răspunde la o nevoie primară, a cărei satisfacere nu poate întârzia. A oferi hrană este primul pas în considerarea complexității nevoilor umane.

ECHIPA

Gabriel Sescu, Președinte

Dan Mihai Ștefănescu, Responsabil gestiune depozit

Cristian Tămaș, Manager financiar

Gabriela Țurlea, Asistent manager

Iosif Chili, conducător auto, Responsabil preluare produse

Mihaela Nistor, Operator introducere și validare stocuri

Natanael Nistor, Conducător auto, Responsabil preluare produse

Daniel Ulmeanu, Conducător auto, Responsabil preluare produse

TONE DE ALIMENTE COLECTATE

PORȚII DE HRANĂ RECUPERATE

ORGANIZAȚII PARTENERE

PERSOANE VULNERABILE AJUTATE

* De la înființare până în prezent

IMPACTUL ACTIVITĂȚII NOASTRE

O CONTRIBUȚE LA BINELE COMUN

Descoperă superputerile Băncii pentru Alimente:

Sociale

Salvăm de la risipă și distrugere alimentele încă bune de consum și le dăm o a doua viață către organizațiile caritabile și grupurile vulnerabile pe care le au în grijă.

Economice

Prin donarea surplusului alimentar, companiile redau valoarea economică produselor, reducând costurile de depozitare și de distrugere.

Prin primirea gratuită a hranei, organizațiile pot aloca resursele economisite pentru dezvoltarea activității caritabile pe care o desfășoară.

De mediu

Recuperarea hranei previne extinderea alimentelor transformate în deșeuri, efectele pozitive pentru mediu fiind: economia resurselor energetice; reducerea emisiilor de CO2 în atmosferă, precum și reciclarea ambalajelor.

Educative

Organizațiile caritabile și persoanele vulnerabile sunt inima și scopul muncii noastre. Credem în potențialul fiecărui om de a deveni autonom. Astfel, donăm alimentele prin organizații caritabile, pentru ca serviciile ce urmăresc sprijinul persoanelor în procesul de independență să rămână consecvent, fără lipsurile esențiale.