COLECTĂ DE ALIMENTE ORGANIZATĂ DE LIDL ȘI BANCA PENTRU ALIMENTE

COLECTĂ DE ALIMENTE ORGANIZATĂ DE LIDL ȘI BANCA PENTRU ALIMENTE

În perioada 3 – 24 aprilie 2023, clienții Lidl pot ajuta persoanele defavorizate să se bucure de sărbători, donând alimente neperisabile. Alimentele sunt colectate în cutiile special amenajate la ieșirile din magazinele Lidl participante, urmând să fie preluate de Băncile pentru Alimente din regiune și distribuite către cei care au mai multă nevoie.

Colecta de alimente

PRODUSELE CE POT FI DONATE

Produsele care pot fi donate de către clienți sunt semnalizate la raft și fac parte din categorii neperisabile, care nu necesită o temperatură specială de păstrare, precum: alimente de bază (ulei, făină, zahăr, orez, ingrediente de copt), conserve de legume, conserve de carne, conserve de fructe, paste făinoase, sosuri, lapte UHT (care se păstrează la temperatura camerei), produse de patiserie ambalate, biscuiți, cafea, ceai, dulceață și gemuri. Clienții pot dona aceste produse în cutiile special amenajate la ieșirile din magazinele Lidl participante la program, urmând ca alimentele să fie preluate de Băncile pentru Alimente din regiune.

 

MAGAZINELE LIDL ÎN CARE SE VA DESFĂȘURA CAMPANIA

Lista magazinelor în care va avea loc colecta este disponibilă aici:

BĂNCILE PENTRU ALIMENTE ÎN ROMÂNIA

În România, aproximativ 5 milioane de români trăiesc în pragul sărăciei. Pentru a contribui activ la reducerea risipei alimentare și la combaterea sărăciei din țară, Lidl a sprijinit înființarea primei rețele de Bănci pentru alimente din România, care funcționează după modelul Federației Europene a Băncilor pentru Alimente (FEBA).

În acest context, în paralel cu donația de produse alimentare și non-alimentare realizată direct de către retailer, Lidl și Băncile pentru Alimente din București, Cluj-Napoca, Roman, Oradea, Brașov, Galați, Timișoara, Constanța și Craiova organizează simultan o colectă de alimente prin care și clienții pot sprijini persoanele defavorizate. Prin această acțiune, clienții Lidl pot dona alimente pentru cei peste 113.000 de beneficiari ai ONG-urilor și centrelor partenere ale rețelei Băncilor pentru Alimente. Orfanii, bătrânii, copiii și adulții în prag de sărăcie sau persoanele cu dizabilități sunt câteva dintre categoriile defavorizate care se vor bucura de sprijin prin intermediul acestui proiect.